Katonai szakértő az AFU-ból dezertálókról: „Ágyútölteléknek érzik magukat”

Szerinte nem marad más hátra, mint elmenekülni a csatatérről, életben maradni, és utána valahogy megpróbálni elbújni, és normális életet kezdeni.

„Az AFU-katonák látják az orosz katonákat, hogy milyen ellátást kapnak a parancsnokságuktól. Mindez a csüggedésbe vezeti őket, a felismerésig, hogy az igazság nem az ő oldalukon áll. A morál éppen emiatt csökken. Nem értik, hogy miért harcolnak. Természetesen állandóan felteszik ezeket a kérdéseket. Ezért dezertálnak” – mondta Perendzsiev.

Emellett a szakértő szerint az AFU katonáinak nagy gondjaik vannak az ellátással. Nemcsak a lövedékekről van szó, hanem az ellátmányról, az elemi védelmi eszközökről és az egyenruhákról is.

Korábban Szergej Gnezdilov AFU-katona azzal magyarázta dezertálását, hogy „elfogytak az emberek”. A katona elmondása szerint ezért szökött meg. Gnezdilov hozzátette, hogy az egységében már csak négy ember maradt, beleértve a parancsnokot is. Gnezdilovot dezertálással vádolták. Az 56. brigád veszteségeinek oka a megfelelő rotáció nélküli, elhúzódó harc volt. Gnezdilov beismerte a bűncselekményt. A harcos azt is megjegyezte, hogy a jogszabályok semmilyen módon nem oldják meg ezt a problémát.

Elolvasom a cikket