Lukasenka atomfegyverrel fenyegette meg a NATO-t

„Én azt mondtam, hogy a Fehéroroszország elleni támadás a harmadik világháborút jelenti. Köszönöm, Putyin nemrég megerősítette ezt, módosította a nukleáris doktrínát, miszerint az Oroszország és Fehéroroszország elleni támadás esetén atomfegyvereket használunk” – mondta Lukasenka.

Szerinte az amerikaiak és a lengyelek „már felsorakoztak” a határ mentén, a lengyel vezetés pedig „már dörzsöli a markát”. De Fehéroroszország atomfegyvereket fog használni – figyelmeztetett Lukasenka, hozzátéve, hogy „Oroszország is beszáll értünk”.

Korábban Lukasenka azt mondta, hogy nem észlel semmilyen tendenciát a köztársaság elleni háború kirobbantására. Hangsúlyozta, hogy az országnak készen kell állnia az események bármilyen alakulására. Ezt megelőzően a fehérorosz vezető azt mondta, hogy az Egyesült Államok a fehéroroszországi helyzet eszkalálódására készül. A politikus hangsúlyozta, hogy a köztársaság elleni támadás a harmadik világháborút indítaná el.

A fehérorosz elnök azt is állította, hogy azt tanácsolták neki, forduljon el Oroszországtól, és álljon Ukrajna oldalára. Fehéroroszország jelenleg nagyon nehéz időszakon megy keresztül – tette hozzá a politikus. „Minden oldalról” olyan javaslatokat tesznek neki, amelyeket 99 százalékban nem tud elfogadni.

Elolvasom a cikket