Német nyelvű filmek a Szemrevaló Fesztiválon a Művész Moziban + VIDEÓ

Immár teljes a 13. Szemrevaló Filmfesztivál programja. Október 10. és 20. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhetén a budapesti Művész moziban tíz friss, német nyelvű filmet és egy teljes sorozatot vetítenek, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

Szerepel a kínálatban az Ezüst Medve díjas Haldoklás,de komédia Lars Eidingerrel és Ronald Zehrfelddel a főszerepben és atavaly Max Ophüls-díjat nyert Franky Five Star című vígjáték.

Igazi kuriózum az idén száz éve elhunyt Franz Kafkáról szóló hatrészes Kafka című tévésorozat, melynek forgatókönyvét többek között Daniel Kehlmann írta.

Objektum doboz

Bemutatják Pabst remekművét, a Pandora szelencéjét. A film fontos szerepet játszik Daniel Kehlmann legújabb regényében a Mozgóképben is.

A Helló Svájc! című fergeteges vígjátékban egy őrült népszavazás vészhelyzetbe sodorja Svájcot, az Oscar-díjra jelölt Sandra Hüller pedig az 1990-ben játszódó, valós eseményeken alapuló A változás valutája című vígjátékban csillogtatja meg tehetségét.

Budapest után Debrecenben, Szegeden és Pécsett is vetítik majd a fesztivál legjobb filmjeit.

Elolvasom a cikket