Németország migránslerakatnak használja keleti szomszédját

2024. szeptember 27. péntek. 14:21

Lengyelország nem utasított el egyetlen külföldit sem a német oldalról” – írta Andrzej Juźwiak alezredes, a határőrség sajtószóvivője a wPolityce.pl portál érdeklődésére.

A migránsok áttelepítése más európai országokból szintén jelentősen növekedett, június óta összesen 125 migránst helyeztek át Lengyelországba. Norvégia 66, Ausztria 11, Észtország kilenc, Hollandia nyolc, Svédország hét, Dánia és Izland öt-öt, Finnország négy, Svájc és Belgium három-három, Luxemburg kettő, Franciaország és Málta egy-egy személyt küldött.

Ezt az uniós országok közötti visszafogadási megállapodások teszik lehetővé, ami azt jelenti, hogy ezek az áthelyezések a lengyel kormány teljes tudatában és engedélyével történnek.

„A külföldiek más tagállamokból visszafogadási megállapodások alapján kerülnek a Lengyelország területére, amelyeknek az átadó ország és Lengyelország is részese” – ismerte el Juźwiak alezredes.

Azt nem tudni, hogy a lengyel kormány hol akarja majd elhelyezni a tömegesen érkező migránsokat, ugyanis a portál információi szerint szeptember 17-én az összes lengyelországi menekültügyi központban mindössze 265 szabad férőhely volt.

Elolvasom a cikket