A gyomorfekély hat fő oka

„Öröklődés: a szervezetben megnövekedett a gyomornedv sósavat termelő sejtek tömegének szintje, vagy azok extrém érzékenysége az emésztőhormonra – gasztrinra, valamint a gyomormotilitás károsodása.
Reflux: a gyomortartalom agresszív dobálása, amely a gyomor és a nyombél motoros működésének és az idegrendszernek az egyensúlyhiányából – azaz stresszhelyzetekből – ered.
Rendszeres túlevés és helytelen táplálkozás, tele durva, fűszeres, zsíros ételekkel, és kávéfogyasztás, különösen éhgyomorra.
Káros szokások – mértéktelen alkoholfogyasztás, dohányzás.
A gyomor-bélrendszer flóráját agresszíven befolyásoló gyógyszerek.
Fertőzések – a gyulladásos elváltozások provokátorai a tápcsatorna nyálkahártyájában.
A gyomor- és nyombélfekélyek összes oka közül az első helyen a fertőzés áll. Amely vízzel, állatokkal, rosszul mosogatott edényekkel és csókolózással jut el hozzánk. A sterilizáció elpusztítja a Helicobacter pylorit, és a fekélyek ezen oka a második helyen áll – bizonyos gyógyszerek, különösen a nem-szteroid gyulladáscsökkentők és a fájdalomcsillapítók használatával összefüggésben. A harmadik helyre pedig a stresszfekélyek kerültek. És az is kiderült, fekélyt provokál (…) az éhség” – jegyzi meg a csatorna.

Elolvasom a cikket