A sátán gyermeke megölte a várandós, gyönyőrű színésznőt

A gyönyörű szőke filmsztár, Sharon Tate nyolc és fél hónapos állapotos volt, amikor barátaival, az ünnepelt fodrásszal, korábbi partnerével, Jay Sebringgel, a Folger Coffee Company örökösnőjével, Abigail Folgerrel és annak szerelmével, Voytek Frykowski forgatókönyvíróval Beverly Hills-i otthonában beszélgettek, amikor éjszaka megtámadták őket. Frykowski és Folger kiszöktek a házból, de a gyilkosok utolérték őket, és mindegyiküket halálra késelték, testüket a pázsiton hagyva.

Tate könyörgött az életéért és a meg nem született fiáért, és felajánlotta magát túszul a csoportnak, ha hagyják, hogy életben maradjon ahhoz, hogy megszülje fiát. De a 19 éves Susan Atkins nem kegyelmezett „Folyton azt mondogatták, ne bánts minket, nem mondjuk el a rendőrségnek” – vallotta a rendőrségen Atkins, aki nem emlékezett, hányszor szúrta meg a színésznőt, de az ügy halottkémje, dr. Thomas T. Noguchi megszámolta: tizenhatszor. Mielőtt a gyilkos elhagyta a helyiséget, Atkins Tate vérével ráírta a fehér bejárati ajtóra: PIG (disznó).

Roman Polanski Londonban dolgozott, amikor értesült várandós felesége szörnyű haláláról. Ennek ellenére öt is meggyanúsították.

„Szigorú rendőri ellenőrzés alatt voltam, amíg nem találták meg az igazi gyilkosokat. Szörnyű időszakon mentem keresztül, a sajtó felkapta a tragédiát, és mivel nem tudta, hogyan kezelje, a legaljasabb módon foglalkozott vele, többek között azzal vádoltak, hogy én vagyok a felelős a sátánista gyilkosságokért. A sátánizmus vádja valószínűleg az 1968-ban bemutatott Rozmary gyermeke című filmem miatt volt, amely pszichológiai horror” – nyilatkozta a világhírű rendező.

A rendőrség csak hosszú nyomozás után derítette ki, hogy a gyilkosságokat egy tehetségtelen, örült szektavezér, Charles Milles Manson hippibandája követte el. Manson ténylegesen pszichopata volt, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte, és több brutális gyilkosság kitervelője.

Sharon Tate és barátai legyilkolása után a Manson család a következő éjszaka újra útnak indult. Leno LaBianca, egy szupermarket tulajdonosa és felesége, Rosemary voltak a következő áldozatok. Több órás Los Angeles-i kocsikázás után véletlenszerűen választották ki őket, rettenetes halált haltak.

A gyilkosságok mérlege: hét áldozat, 169 késszúrás. A klán négy tagját, akik a gyilkosságokat elkövették, valamint a felbujtó Mansont halálra ítélték; az ítéletet később életfogytiglanra változtatták.

Charles Milles Manson 83 évesen korában bötönben halt meg

Charles Milles Manson 83 évesen a börtönben halt meg

Fotó: AFP/Califrornia State Prison/HO

Manson 2017. november 19-én 83 évesen természetes úton halt meg a rácsok mögött. Atkins a börtönben megtért, 1977-ben kiadta a Sátán gyermeke, Isten gyermeke című önéletrajzát , amelyben elmesélte a Mansonnal és a családdal töltött időt, vallási megtérését és börtönélményeit. A kegyetlen gyilkos kétszer ment férjhez a börtönben. Első házassága 1981. szeptember 2-án kötötte Donald Lee Laisure-ral, akivel levélben ismerkedett meg. A szélhámos 36. felesége lett Atkins, de elváltak, miután Laisure újra házasodni akart.

Atkins 1987-ben feleségül ment James W. Whitehousehoz, aki Havard jokikarán végzett, s aki 15 évvel fiatalabb volt nála. Férje képviselte a gyilkost a 2000-es és 2005-ös feltételes szabadlábra helyezési tárgyalásain, amit a bíróság elutasított, így 2009-ben, hatvanegy évesen rákban halt meg a börtönben.

Watson és Krenwinkel jelenleg is rács mögött van, Van Houtent az idén júliusban 53 év után feltételesen szabadlábra helyezték.

Roman Polanski viszont több mint negyven éve nem látogathatta meg felesége, Sharont Tate és fia sírhelyét Los Angelesben, a Holy Cross temetőben. A lengyel származású, francia filmrendező 1978-ban bűnösnek vallotta magát illegális szexuális érintkezésben, miután az akkor 13 éves Samantha Geimer azzal vádolta meg, hogy alkohollal megitatta, mielőtt megerőszakolta volna.

A vádalku részeként 42 napot töltött börtönben, de az Egyesült Államokból Franciaországba menekült, mielőtt letöltötte büntetésének fennmaradó részét. A 91 éves rendező azóta is szökésben van, s 2003-ban A zongorista című filmjével elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat, de azt nem vehette át Los Angelesben.

Az ügye azért nem évült el, mert bűnösnek vallotta magát, és ráadásul az, hogy azóta sem jelent meg a bíróságon, önmagában is bűncselekmény. Sőt azóta az Oscar díjas rendezőt több nő is feljelentette szexuális erőszakért.

Ez a fájdalmas történet: tiszta Amerika!

Elolvasom a cikket