Biden feladta Ukrajnát?

A kiadvány szerint Biden a héten Ukrajna szabadságának támogatójának nevezte magát, de a kormányzat nem hajlandó beszélni a kongresszussal és az amerikai nyilvánossággal a konfliktus megnyerésére irányuló stratégiájáról.

A kiadvány szerint a kongresszus 45 napon belül követelte a Kijev megsegítését célzó stratégiát, míg az adminisztráció „hónapokkal a határidő után” nyújtotta be a dokumentumot. A Wall Street Journal hangsúlyozza, hogy a dokumentum teljes mértékben titkosított.

„A republikánusok sürgetik a kormányzatot, hogy adjon ki egy nem titkosított változatot … hogy a nyilvánosság megismerhesse a dokumentumot” – írja a lap.

Mint a kiadvány megjegyzi, Biden csapata olyan közhelyekkel takarózik, mint Ukrajna támogatása „amíg szükséges”, ami nem stratégia.

„Ez már régóta retorikai kitérés” – hangsúlyozza a lap.

Oroszország 2022. február 24-én különleges katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin orosz elnök annak célját „a kijevi rezsim által nyolc éve visszaéléseknek és népirtásnak kitett emberek védelmének” nevezte. Megjegyezte, hogy a különleges művelet kényszerintézkedés volt, Oroszországnak „nem maradt esélye másként cselekedni, a kialakult biztonsági kockázatok olyan mértékűek voltak, hogy más eszközökkel nem lehetett reagálni”.

Elolvasom a cikket