Botrányos tréfa miatt büntetett a FIFA

SM
2024. szeptember 28. szombat. 16:57

Emiliano Martíneznek, az argentin labdarúgó-válogatott világbajnok kapusának a következő két – Venezuela és Bolívia elleni – vb-selejtezőt kell kihagynia októberben, mert eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Emiliano Martínezt, az Aston Villa futballistáját azért büntették, mert szeptember elején a Chile ellen 3–0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn obszcén gesztust tett a Copa America-trófeával.

Nem ez az első eset, hogy Martínez botrányosan viselkedik, hasonlóan az ágyékához tartotta a 2022-es világbajnokságon a legjobb kapusnak járó Arany Kesztyű díjat. Az eltiltás másik oka az volt, hogy a Kolumbiában 2–1-re elveszített meccs lefújása után megütött egy operatőrt.

A 32 éves futballistának az argentin válogatott következő két -– Venezuela és Bolívia elleni – vb-selejtezőjét kell kihagynia októberben.
Az argentin szövetség közleménye szerint nem értenek egyet a FIFA fegyelmi bizottságának döntésével. Argentína nyolc forduló után 18 ponttal vezeti a dél-amerikai selejtezőcsoportot, Kolumbiának 16, Uruguaynak 15 pontja van.

Elolvasom a cikket