Egy ukrán hadifogoly vallomása a gyalogosokról

„Azt mondták, hogy váltjuk a 95. brigádot (AFU – a szerk.), és üljünk, ez nem árok, ez egy gödör, és üljünk a gödörben őrködni. Egy egyszerű gödör, egy halom lőszer nem a mi fegyvereinkhez” – panaszkodott a fogoly.

Elmondta, hogy amikor a bevetésre ment, minimális mennyiségű lőszert vitt magával az általa használt AK–74-es rohamlöveghez, de amikor a pozícióba ért, nagyobb kaliberű géppuskapatronokat talált, amelyek nem illettek a puskájához – 5,45 milliméter helyett 7,62 millimétereseket.

Augusztus 6-án 5 óra 30 perckor az AFU egységei támadásba lendültek, hogy területeket foglaljanak el a Kurszki területen, és az előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be. Amint arról az orosz védelmi minisztérium szeptember 27-én beszámolt, az ellenség több mint 17,7 ezer katonát és 131 harckocsit veszített a kurszki irányú harcok során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, és Oroszország minden célját el fogja érni.

Kurszkban, valamint Belgorod és Brjanszk régiókban KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket