Tisztújítás a felvidéki magyaroknál

A Magyar Szövetség még júniusban helyezte kilátásba, hogy szeptember végén tisztújító közgyűlésre kerül sor – írja a pozsonyi Új Szó. Mint a cikkben olvasható, a párt sorozatban három választáson sem járt sikerrel: 2023. szeptemberében csak 4,38 százalékos eredményt ért el, a következő év márciusában Forró Krisztián, az elnökválasztás első körében, a szavazatok 2,9 százalékát szerezte meg, a júniusi EP-választáson pedig még négyig sem jutott el.

Négy jelölt biztosan megméretteti magát, de akár az utolsó pillanatban is bejelenthetik indulásukat azok, akik érvényes jelölést kaptak. Becse Norbert nyitra megyei képviselő és volt naszvadi iskolaigazgató a leköszönő pártelnök, Forró Krisztián támogatásával indul, a királyhelmeci Pandy Péter a pártban maradó Híd-frakció legismertebb képviselőjének számít, a szlovák állampolgárságtól megfosztott Gubík László pedig a Szövetség a Közös Célokért Társulás, illetve a martosi Esterházy Akadémia kapcsán ismert a közéletben. A rimaszombati régióban népszerű Cziprusz Zoltán szintén megméretteti magát.

A nyilvános elnökválasztási ambíciókat nem dédelgető Őry Péter, Mózes Szabolcs és Gyimesi György is biztosan kapott jelölést a helyi szervezetektől. Ami viszont biztosnak tűnik, hogy Forró Krisztián távozik a szervezet éléről.

Elolvasom a cikket