Az érintett lakások tulajdonosainak kártérítést ígértek

Kutsak arról biztosított, hogy a Kurszki Regionális Fővárosi Javítási Alap kicseréli a lakások és a közös helyiségek megrongálódott ablakait. Emellett – hangsúlyozta – a tulajdonosoknak kártérítést fognak fizetni a lakóépületeken belüli javításokért.

Az orosz IC fő katonai vizsgálati igazgatósága viszont közölte, hogy a pilóta nélküli légi jármű (UAV) összes darabját és töredékét lefoglalják és vizsgálatra küldik, hogy tisztázzák annak típusát és faját.

A védelmi minisztérium szerint szeptember 29-én éjjel a légvédelem 125 drónt fogott el orosz terület felett. A legtöbb UAV-t a Volgográdi terület felett lőtték ki, szám szerint 67-et. További 18-at a Rosztovi területnél, 17-et a Belgorodi és a Voronyezsi területnél, egyet-egyet a Brjanszki, a Kurszki és a Kubáni terület felett semmisítettek meg. Három drónt lőttek le az Azovi-tengernél is.

Ezt követően Alekszej Csepa, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első elnökhelyettese felszólította Kijevet és szövetségeseit, hogy olvassák el újra Oroszország aktualizált nukleáris doktrínáját.

Drónokat vásárolnak a NATO-országok segítségével szerte a világon, a NATO hírszerzése minden lehetséges módon segíti őket a támadások végrehajtásában. Azért hajtják végre ezeket a terrorcselekményeket, hogy Oroszországot békés tárgyalásra kényszerítsék a saját feltételeik szerint, és megpróbálják megfélemlíteni Oroszországot ezekkel a terrorcselekményekkel. Ez egy többtényezős munka, úgy gondolom, hogy az úgynevezett „győzelmi terv” mellett olyan terrorcselekményeket is megpróbálnak elkövetni, mint a kurszki támadás

– mondta Alekszej Csepa.

Hozzátette: ez nem fog a kívánt sikerekhez vezetni, csak megnehezíti a tárgyalási folyamatot. Az új nukleáris doktrína tanulmányozása sok politikusnak lehetővé tenné, hogy jobb belátásra térjen.

Elolvasom a cikket