Az orosz erők újabb települést foglaltak el a Donbaszban

Ezen a területen és más területeken, ahol a Nyugat taktikai csoport tevékenykedik, az ukrán hadsereg az elmúlt 24 órában akár 450 katonát is elvesztett a minisztérium jelentése szerint.

Az orosz erők ezen a hadszíntéren számos haditechnikai eszközt is megsemmisítettek, köztük egy lengyel gyártmányú Krab önjáró tüzérségi löveget, egy amerikai gyártmányú M198-as légvédelmi löveget és egy brit gyártmányú FH–70-es löveget.

A szomszédos Donyecki Népköztársaságban van egy Makejevka nevű város is. Az ukrán erők a konfliktus során gyakran lőtték, és civileket is eltaláltak.

A másik öt orosz taktikai csoport által az elmúlt 24 órában okozott ukrán veszteségek száma meghaladta az 1500-at a teljes frontvonalon – állította a védelmi minisztérium.

A minisztérium szerint az orosz légierő, drónok, rakéták és tüzérség többek között két „olajipari infrastruktúra-létesítményt” és egy rádiótechnikai hírszerző központot semmisített meg.

Az elmúlt hónapokban az orosz erők folyamatosan nyomultak előre a Donbászban, több területet elfoglalva. Miközben az ukrán hadsereg küzd a nyomulás megfékezésével, az orosz hadsereg egyre közelebb kerül Pokrovszk városához, amely kulcsfontosságú logisztikai csomópont a kijevi erők számára.

Elolvasom a cikket