Ennek a gyümölcsnek a rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség és az elhízás kockázatát

Ez a gyümölcs egyébként az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek közé tartozik, vagyis nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. És így nem lesznek problémák az energiaszint és a hangulat állandóságával. Ráadásul az alma rendszeres fogyasztása része lehet az egészséges fogyási stratégiának, ha egészséges nassolnivalóként használja.

„A napi almafogyasztás azonnali előnyökkel járhat, például elősegítheti a fogyást. Az alma magas rosttartalma elősegíti a jóllakottság érzését, amely a kalóriabevitel csökkenéséhez és a fogyás elősegítéséhez vezethet” – magyarázta dr. Emily Hammon táplálkozási szakértő a Parade-nak adott interjújában. Egy tanulmány például azt találta, hogy azok az elhízott nők, akik mindennap gyümölcsöt, köztük almát ettek, 12 hét után többet fogytak, mint egy kontrollcsoport, akik mindennap zabpelyhes kekszet ettek.

Ne feledje, hogy ha valamilyen egészségügyi problémája van, fontos, hogy kövesse orvosa ajánlásait, annak ellenére, hogy bizonyos ételek potenciális előnyökkel járhatnak.

Elolvasom a cikket