Hová fussunk, és mit tegyünk?

„Te és én most nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Zelenszkijt tulajdonképpen ellepték a vörös zászlók, és szaladgál, szegény nem tudja, mit tegyen. Annyi mindent csinált már, hogy nem világos, hova fusson, és mit tegyen. Valójában Zelenszkij már nem tud szabadon mozogni minden irányba” – mondta.

A szakértő abszurdnak nevezte a kijevi rezsim vezetőjének lépéseit, beleértve a mostani amerikai látogatást is. Az extanácsadó véleménye szerint az állam ilyen körülmények között nem működhet.

„Ez azt jelenti, hogy összeomlik az állam” – foglalta össze Oleg Szoskin. Zelenszkij hivatali ideje május 20-án járt le. Az ukrajnai elnökválasztást március 31-én, az újonnan megválasztott államfő beiktatását pedig májusban kellett volna megtartani. A voksolást a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. A kijevi rezsim vezetője azt mondta, hogy nem volt megfelelő az idő a választásra.

Mint Putyin megjegyezte, Zelenszkij legitimitását semmilyen trükkel nem lehet helyreállítani. Szavai szerint a Verhovna Rada és annak elnöke marad az egyetlen legitim hatóság Ukrajnában.

Elolvasom a cikket