Ilyen gyakran kell arckezelésre járnia, hogy valódi eredményeket lásson

Mi az az arckezelés?

Az arckezelés olyan kezelés, amely különböző bőrápoló termékek, eszközök és arctechnikák használatát foglalja magában. Ezek a kezelések termékalapúak (maszkok, szérumok, krémek stb. alkalmazása), masszázsalapúak, technológiai alapúak vagy a három kombinációja lehetnek.

Az előnyök

Sok előnyük van a kezelésekknek – és túl jók ahhoz, hogy kihagyjuk. A tisztább bőr, a hidratáltság fokozása, a puffadtság és a bőrpír csökkentése, valamint a ragyogóbb arcbőr csak néhány fő ok, amelyek miatt érdemes megfontolni az arckezelések bevonását a bőrápolási rutinba.

Javuló nyirokelvezetésre és fokozott vérkeringésre is számíthatunk. Ideális esetben egy arckezelés sima, rugalmas, formázott és emelt megjelenést eredményez.

Egy képzett kozmetikus előzetesen konzultál Önnel, hogy ne használjon olyan anyagokat az arcán, amelyek károsak lehetnek.

Arckezelések típusai

Bármi legyen is a bőrápolási célja, nagyjából minden bőrszükségletnek megfelelő arckezelés megtalálható. A leggyakoribbak közül néhány:

– klasszikus arckezelés: az egyik, amelyet otthon is megtehet, ez magában foglalja a szérumok és maszkok felvitelét.

– kémiai hámlasztás: a professzionális erősségű hámlasztók használatával a kémiai hámlasztás rengeteg jótékony hatást fejt ki a bőr számára. Kisimítja az egyenetlen textúrát, világosítja a bőrt, és felszabadítja a pórusokat a tisztább és ragyogóbb arcszín érdekében.

– mikrodermabrázió: ez a fizikai hámlasztás egy formája, amely fényesebb és simább bőrt tár fel. A kezelést végző személy általában egy kézi eszközt használ, hogy finoman eltávolítsa az elhalt hámsejteket a felső rétegről, így kezelje az egyenetlen textúrát, és csökkentse az aknés hegek és sötét foltok megjelenését.

– mikroáramú arckezelés: alacsony elektromos árammal működő eszközökkel ez a kezelés serkenti az arc izmait, hogy emeltebb és feszesebb bőrt kapjon. Elősegítheti a kollagéntermelést, csökkentheti a ráncok, finom vonalak és az öregedés egyéb jeleinek megjelenését, valamint tonizálhatja a bőrt.

– HydraFacial: ez egy népszerű orvosi minőségű kezelés, amely fényesebb és feszesebb bőrt biztosít. Három lépésből áll: hámlasztás, hidratálás és erősítés.

– mikrotűzés: apró tűk segítségével szúrják, hogy feszessé és teltebbé tegyék a bőrt. Ez az egyenletlen textúrát és az aknés hegeket is kezeli, valamint segít csökkenteni a ráncok és striák megjelenését.

– LED-fény-terápia: különböző hullámhosszúságú és színű, biztonságos és alacsony szintű fényt használ a legégetőbb bőrproblémák megoldására, például az öregedésgátlás jeleinek kezelésére.

Milyen gyakran kell arckezelést végezni?

A rövid válasz erre: attól függ, milyen típusú arckezelést kap. A szakértők szerint a hat-nyolc hét ideális időkeret a találkozók között. Van, aki a négyhetente végzett arckezelésre esküszik, így igazodik a bőrsejtek életciklusához, és lehetővé teszi a kozmetikus számára, hogy továbbra is dolgozzon a bőr egészségén, miközben a régi sejtek felborulnak, és új bőrsejtek jelennek meg.

Néhány kivétel közé tartoznak a különleges alkalmak, például esküvők. A menyasszonyoknak érdemes a nagy napjuk előtt hat hónapon keresztül minden hónapban kezelésre mennie, hogy foglalkozzanak olyan bőrproblémákkal, mint például a pattanások vagy a hiperpigmentáció, vagy egy-két hónappal korábban, ha csak a bőr ragyogásának fokozására szeretnének összpontosítani. Az aknéra hajlamos vagy zsíros bőrűek több karbantartást igényelhetnek a torlódások megszüntetése érdekében.

De van olyan, hogy túlzásba lehet vinni. A túl sok dörzsölő kezelés megzavarhatja a bőr védőrétegét, amely további károkat okozhat. Beszéljen kozmetikusával, hogy teljeskörűen megismerhessék a bőrével és bőrproblémáival kapcsolatos problémákat, és segítsenek összeállítani egy kezelési tervet a bőrkezelés céljainak megfelelően.

Elolvasom a cikket