Koncz Zsófia: Mintegy 255 ezer gyermek jár egyházi óvodába és iskolába Magyarországon

MH/MTI
2024. szeptember 29. vasárnap. 16:45

A kormány a generációk közötti együttműködésben, a családok segítésében és a gyermekek nevelésében nagyban támaszkodik az egyházakra.

A politikus, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a helyi református templomban tartott hálaadó istentiszteleten emlékeztetett arra, hogy az épület harminc éve áll a város szívében. Kiemelte, az egyház húsz éve működteti Tiszaújvárosban a Nikodémus Idősek Otthonát, és óvodát és jó hírű, két tannyelvű általános iskolát is üzemeltet.

Az évforduló alkalmából a templomnak magánfelajánlásból egy új harangot adományoztak, ezzel kapcsolatban az államtitkár úgy fogalmazott: „a gyülekezetet a harang akkor is végig fogja kísérni, amikor mi már nem leszünk”.

A Nikodémus Idősek Otthonában 49 embert gondoznak, a magyar-angol két tannyelvű iskolába 460, az óvodába 75 gyermek jár.

Fülöp György (Tiszaújvárosi Lokálpatrióták) újjáválasztott tiszaújvárosi polgármester köszönetet mondott a település lelkipásztorának, Varga Istvánnak és családjának három évtizedes szolgálatáért. Hozzátette, az önkormányzat az elmúlt harminc évben egymilliárd forinttal támogatta a református gyülekezetet és ígéretet tett arra, hogy ez a jövőben is folytatódik.

A hálaadó istentiszteleten Barna Sándor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, az új harangot Szőnyi Tamás a Borsod-Gömöri Egyházmegye esperese szentelte meg. Az eseményen részt vett Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke is.

Elolvasom a cikket