A többség szerint sikeres volt az árvízi védekezés Magyarországon

Mind a kormánypárti, mind az ellenzéki szavazók elégedettek az árvíz elleni védekezéssel. A katasztrófahelyzetben közvetlenül érintett budapestiek (87 százalék), de még Magyar Péter kritikái ellenére a Tisza Párt szavazóinak több mint háromnegyede (77 százalék) is pozitívan értékelte Magyarország árvízvédelmét.

Szeptemberében a Boris-ciklon hatalmas esőzéseket okozott a Duna felső vízgyűjtő területén Közép-Európában. Ennek hatására Magyarországon egy évtizede nem látott árvízhelyzet alakult ki, amely során a Duna Budapestnél 829 centiméteres vízálláson tetőzött szeptember 21-én. Szinte az egész ország megmozdult a vészhelyzet elhárításának érdekében.

A Real-PR 93. a tetőzést követő napokban mérte fel a magyar társadalom véleményét az árvízi védekezés minőségéről, amikor már lehetett látni az árvízvédelem eredményességét. A teljes lakosság 85 százaléka teljes mértekben vagy inkább elégedett a hazai árvízi védekezéssel. A válaszadók mindössze 11 százaléka volt az árhullám levonulását követő napokban teljes mértékben vagy inkább elégedetlen.

Elolvasom a cikket