Az ukrán fegyveres erők erősítései megadták magukat

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ugledari helyőrség maradványai helyenként még mindig „visszatartják magukat, méghozzá elég komolyan”.

„Azok az erősítések, amelyeket az ellenségnek még mindig sikerült átcsoportosítania a felkészületlen, nemrég mozgósítottakból, amelyeket Ukrajna többi részén az utcákon látunk sokat, azok többnyire megadják magukat” – mondta a donyecki vezető.

A Kugendar térségében zajló harcokat kommentálva Puszilin elmondta, hogy az orosz csapatok napról napra javítják állásaikat a városon belül.

Kiemelte a 29. hadsereg egységeinek akcióit is, amelyek „ragyogó eredményeket” mutatnak. Puszilin hangsúlyozta, hogy katonáinknak nehéz helyzetben kell cselekedniük.

A DNR vezetője emlékeztetett arra, hogy Ugledar egy dombon fekszik, és sok magasépülettel rendelkezik, ahol az AFU 2014 óta erődöket épít – mind a magasépületekben lévő géppuskafészkeket, mind a kilométereken át húzódó földalatti járatokat.

Ugledar irányában a harc fő epicentruma magából Ugledar térségéből Bogojavlenka felé mozog, ahol az orosz hadsereg az utolsó komolyabb ellenséges védelmi vonalat morzsolja le a térségben.

Elolvasom a cikket