Eljött a nap, amelyre Magyarország régóta várt

Tizenöt tagállam, élükön Ausztria, Dánia, Olaszország és Csehország, levélben fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben felszólította, hogy azonosítsa, dolgozza ki és javasoljon új megoldásokat az Európába irányuló, irreguláris migráció megelőzésére.

„Olyan dolgokról beszélünk, amelyeket egy évtizeddel ezelőtt senki sem mert volna kimondani” – nyilatkozta a The Guardiannek egy uniós diplomata, aki csalódott, mondván, több politikusgenerációra volt szükség ahhoz, hogy az EU-t a szabad mozgás és az emberi jogok terévé építsék, a jelenlegi vezetés pedig néhány év alatt mindent le akar bontani.

A cikk hosszasan sorolja az európai kormányok által bevezetett vagy bevezetni kívánt intézkedéseket, valamint megállapítja, hogy a „szélsőjobboldali” pártok egymást túllicitálva döntenek a bevándorlásellenes szabályokról.

A szerző megjegyezte azt is, hogy ezt az irányt üdvözli a „bevándorlásellenes” magyar kormány, amely az elmúlt időszakban azzal fenyegetőzött, hogy válaszképpen az Európai Unió migrációs politikájára illegális bevándorlókat buszoztat Brüsszelbe.

Elolvasom a cikket