Ez teszi csodásan fényessé a növények leveleit + VIDEÓ

Ha dísznövényeket nevelünk a lakásunkban, akkor nemcsak arról kell gondoskodnunk, hogy rendszeresen öntözzük és megfelően tápoldatozzuk a növényt, hanem érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen állapotban vannak a levelek.

Annak érdekében, hogy megtisztítsuk a dísznövények leveleit a rájuk rakódott vékony porrétegtől, nem elég egyszerűen áttörölni egy száraz vagy akár nedves ronggyal. De nem is kell drága tápoldatos szerekre sem költeni, elég ha egyszerűen tejes vizet spriccelünk a levelekre. A tejben található ásványi anyagok és maga a tejfehérje segít abban, hogy a növények levelei újra szépek és csillogóak legyenek, emellett a protein serkenti a növekedést, erősíti a leveleket. A növény ezeken felül képes hasznosítani a tejben lévő cukrokat is.

Alaposan mossunk ki egy spriccelős, szórófejes flakont ki, szárítsuk meg, hogy a növényre káros vegyszerek ne maradjanak benne. Majd töltsük meg a flakont a harmadáig tejjel, ezután pedig egészítsük ki vízzel úgy, hogy a flakon megteljen. Majd alaposan rázzuk össze, és már használatjuk is.

Spricceljünk egy keveset a tejes vízből a levelekre, majd egy tiszta ronggyal óvatosan masszírozzuk át a növények leveleit, végül egy másik ronggyal töröljük szárazra. A tejes-vizes keverék előnye, hogy nem lesz a leveleknek kellemetlen illatuk, és nem vonzza majd a bogarakat sem.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket