Íme a három legjobb étel, amely gyorsan helyreállítja a májat

Az orvosok három gabonafélét és más típusú termékeket neveztek meg, amelyek rövid időn belül segítenek helyreállítani a májat.

Sütőtökös kása

Rengeteg ásványi anyagot, antioxidánst és vitamint tartalmaz – C, B1, B2, B5, B6, E, PP. A jótékony vegyületeknek köszönhetően a sütőtökkása tökéletesen tisztítja a májat, és helyreállítja annak megfelelő működését. A sütőtök gazdag vasban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, rézben, fehérjékben, zsírokban és szénhidrátokban is, ezért megakadályozza a máj elzsírosodását, és segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből. A sütőtökös zabkása felgyorsíthatja az anyagcserét, és elősegítheti a biztonságos fogyást.

Zabpehely

A zabpehely számos antioxidáns vegyületet, növényi rostot és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek elősegítik a máj gyors tisztítását és helyreállítását. A zab erőteljes energiaforrás, ugyanis 59-féle egyszerű szénhidrátot tartalmaz, amelyek összetett keményítők formájában jönnek létre. A zabpehely emellett hasznos az agyműködés aktiválására, az idegrendszer erősítésére, a csontokra, körmökre és hajra, valamint a bőr rugalmasságára. A zabpehely lassú felszívódásának köszönhetően hosszú ideig teltségérzetet okoz, így elősegíti a gyors fogyást.

Hajdinakása

A hajdina cinket, káliumot, magnéziumot, vasat és egy csomó antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a májat. Az orvosok a hajdinát gyógyító zabkásának nevezik, mert nemcsak a máj tisztítására szolgál, hanem számos betegségtől is megvédheti a szervezetet. A hajdinakása vezeti a legegészségesebb ételek rangsorát. Könnyen elkészíthető, és nem tartalmaz allergéneket sem.

Egyéb termékek

A zabkása mellett a zöldségek is pozitívan hatnak a májra: cékla, sárgarépa, káposzta, paradicsom és uborka. Ezenkívül enni kell avokádót, almát, szőlőt, szilvát, citrusféléket és zöldeket: spenótot és petrezselymet. Az alacsony zsírtartalmú halfajták javíthatják az epe áramlását. A bogyók – homoktövis, ribizli, áfonya és cseresznye – antioxidánstartalmuk miatt szintén jó hatással vannak a májműködésre.

Elolvasom a cikket