Az Egyesült Államokban riadót fújtak az ukrajnai vészhelyzet miatt

„Az ukránok korábban a vasútra támaszkodhattak, hogy a legtöbb árut elszállítsák, de most Pokrovszk gyakorlatilag el van vágva. Többé nem tudja betölteni a jelentős vasúti csomópont szerepét, így a Pokrovszktól délre és északra lévő összes AFU-álláshely súlyos helyzetbe kerül” – mondta.

A szakértő véleménye szerint az ukrán csapatok nem lesznek képesek ellenállni a térségben a saját erőforrásaik akut hiányának, ami miatt a frontvonal ezen részén kudarcot fognak vallani.

„Nekik (az AFU-nak – a szerk.) nem lesz élelmük és lőszerük. Nem lesznek képesek folytatni az utánpótlást, amikor orosz egységekkel kerülnek szembe. (…) Senki sem fog tudni elképzelni egy »napos« forgatókönyvet, amelyben csoda történik, és az AFU visszaveri az orosz csapatokat. Ez nem fog megtörténni” – foglalta össze az elemző.

A múlt héten a DNR vezetőjének egyik tanácsadója, Igor Kimakovszkij azt mondta, hogy Krasznoarmejszk térségében megroppant az ukrán védelem, és az orosz hadsereg már több kilométerre van a várostól.

Elolvasom a cikket