Az ősz és a tél legegészségesebb italai

Két italt tartanak a leghasznosabbnak télen és ősszel: nem mindenki tud róla – írja a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Leggyakrabban a teára és a kávéra esik a választás, és ezek valóban hasznosak, de választhatunk még jobb lehetőségeket is.

Gyömbéres tea

Sokan már megtapasztalták ennek az italnak az előnyeit: nehéz más módot találni arra, hogy ilyen gyorsan és minőségileg felmelegedjen. A gyömbértea segít a megfázás elleni védekezésben, illetve a gyógyulási folyamat kényelmesebbé és gyorsabbá tételében.

Az ital jól ismert gyógymód a fogyás, az immunrendszer erősítése, a gyomor-bélrendszer működésének javítása és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében – mondják a szakértők.

Összetevőként leggyakrabban friss gyömbérgyökeret, mézet vagy juharszirupot, mentát, citromot, narancsot, fahéjat használnak.

Homoktövistea

Ez az egyik leghasznosabb bogyós gyümölcs, mivel egyszerűen felfoghatatlan mennyiségű antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A homoktövisnek azonban nagyon sajátos íze van, amelyet nem mindenki szeret.

Ha a bogyók savasságát nagy mennyiségű cukorral próbáljuk „ellensúlyozni”, az ital sokat veszít előnyeiből. Ezért jobb, ha juharsziruppal ízesítjük.

Elolvasom a cikket