A szakértők öt okot soroltak fel, hogy miért érdemes gyakrabban fogyasztanunk gombát.
Magas fehérjetartalmú, hosszan tartó jóllakottságot biztosít, de kalóriaszegény termék, ezért nagyszerű kiegészítője lesz azok étrendjének is, akik figyelnek az alakjukra.
A szakértők kiemelték, hogy a gomba különböző mikroelemekben gazdag. Káliumot és magnéziumot tartalmaz, amelyek erősítik a szív- és érrendszer működését. Különösen ezek az anyagok segítenek megőrizni az erek rugalmasságát, és megakadályozzák a vérrögök kialakulását. Emellett fogyasztása lehetővé teszi a szívritmus és a vérnyomás normalizálását is.
A gomba a B-vitaminok forrása is. A szervezetnek ezekre kiemelt szüksége van a szív- és érrendszer, az idegrendszer, az emésztőrendszer és a reproduktív rendszer működésének szabályozásához.
Természetes antibiotikumnak is nevezik őket. A sok vitamin és vírusellenes anyag kombinációja erősíti a szervezet immunvédelmét, amely ősszel különösen fontos.