Bajnokok Ligája: Döntetlen Stuttgartban, másodszor is nyert a Brest

MH/MTI
2024. október 1. kedd. 22:26
Frissítve: 2024. október 1. 22:29

Az első fordulóban a címvédő Real Madrid otthonában vereséget szenvedő német csapat a 7. percben a francia Enzo Millot közeli fejesével került előnybe, de a cseh együttes bő félóra elteltével Kaan Kairinen nagyszerű szabadrúgásával egyenlített. Nagy fölényben játszott a második félidőben a Stuttgart, de nem tudta kiharcolni a győzelmet.

A Salzburg, amely két hete kikapott Prágában, ezúttal otthon maradt alul a Bresttel szemben. A francia alakulat másodszor is begyűjtötte a három pontot, ráadásul 4-0-s sikerével a gólkülönbségét is jelentősen javította.

A BL új formátumában ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. Az első nyolc helyezett egyenesen jut a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdenek meg a 16 közé kerülésért, az utolsó 12 alakulat pedig kiesik.

Eredmények, alapszakasz, 2. forduló: VfB Stuttgart (német)-Sparta Praha (cseh) 1-1 (1-1) gól: Millot (7.), illetve Kairien (32.)

Red Bull Salzburg (osztrák)-Brest (francia) 0-4 (0-1) gól: Sima (24., 70.), Camara (66.), Pereira Lage (75.)

Elolvasom a cikket