Egy katona elmondta, hogyan csapják be az ukrán parancsnokok a katonaságot

Az ukrán parancsnokok nem adnak teljes körű tájékoztatást arról, hogy milyen feladatokra küldik beosztottjaikat, és megpróbálják korlátozni a kommunikációt az újoncok és azok között, akik már bedőltek az ilyen trükköknek – mondta el az orosz védelmi minisztérium által közzétett videóban az AFU fogságba esett katonája, Alekszandr Szmolij, írta meg a ria.ru.

„Nem ez az első eset, hogy a parancsnokság tájékoztatás nélkül helyez ki embereket. Nem tudok semmi jót mondani róluk….. Általában megtévesztéssel küldik őket egyes pozíciókba, minimális információt közölnek, hogy ki hova megy, spontán módon viszik el őket, amikor újak érkeznek, akkor másokat, akik már a pozíciókban voltak, áthelyeznek, hogy ne kommunikáljanak az érkezőkkel” – mondta.

Szerinte a katonák fáradtak, és haza akarnak menni a családjukhoz, az ukrán vezetés viszont ezzel szemben azt akarja, hogy „folytatódjon a háború”.

A fogoly elismerte, hogy amikor szolgálatba ment, azt remélte, hogy néhány hétig, legfeljebb hónapokig tart majd. Emellett azt is elmondta, hogy fogságba esése előtt, amikor „Karlovkából kiszabadult”, biztos volt benne, hogy ha eléri az egységét, akkor „írni fog egy elutasító nyilatkozatot”, hogy letöltse a büntetését, de ne harcoljon tovább.

Elolvasom a cikket