Az orosz páncélozott jármű ellenáll az ukrán támadásoknak + VIDEÓ

Ugledar sokáig Kijev egyik fő támaszpontja volt a keleti fronton, de most úgy tűnik, hogy a médiajelentések szerint az orosz erők teljesen elfoglalják. Az ukrán hadsereg szerdán közölte, hogy parancsnoksága „engedélyezte a csapatoknak, hogy manőverrel kivonják az egységeket” a városból.

Az orosz hírügynökség által közzétett felvételeket egy katona osztotta meg, aki elmondta, hogy részt vett Ugledarban a rohamműveletekben.

Objektum doboz

A videón heves harc látható, ahogy a jármű az ellenséges tűz alatt manőverezik és telepíti a csapatokat. Több ponton néhány nehézfegyver-közelharc is látható, köztük egy rakétának tűnő találat, amely egy olyan úton csapódott be, amelyen a BMP–2 másodpercekkel korábban haladt el.

„Egyszerre volt minden, FPV drónok, nagy kaliberű géppuska, egyszerre. A srácok hihetetlenül hősiesek voltak” – mondta a forrás a rohamosztagról, amelyet a BMP–2 támogatott a harcban.

Különösen intenzív volt az a pillanat, amikor az osztag a BMP–2-ből elindult és támadás alá került, mivel a vezetőnek gyorsan vissza kellett fordulnia, és néhány katonának a földre kellett feküdnie és fedezékbe vonulnia – áll a jelentésben.

A kijevi erők az elmúlt hónapokban sorozatos kudarcokat szenvedtek el Donbasszban, mivel az ukrán kormány az augusztusban indított oroszországi Kurszki területre való behatolásra összpontosította erőfeszítéseit. A tisztviselők azt állították, hogy a manőver majd arra kényszeríti Moszkvát, hogy átcsoportosítsa csapatait keletről, de az orosz előrenyomulás ettől függetlenül folytatódott.

Több nyugati médiaorgánum is arról számolt be, hogy az ukrán egységek Donbasszban rosszul motivált és alig kiképzett sorkatonákat kaptak erősítésként, miközben a jobban felszerelt veterán csapatokat északra küldték.

Elolvasom a cikket