Egy bizonyos kor felett érdemes nagy mennyiségben fogyasztani ezt a két élelmiszert

Azonban mindig folyamodhatunk egy egyszerű módszerhez, amely segít megőrizni a test jólétét, és ez az étrendünk beállítása. Az élelmiszerek jelentős hatással vannak egészségünkre, hangulatunkra és megjelenésünkre. Ezért a szakértők az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás elveinek követését javasolják.

Az étrendet azonban idővel módosítani kell. Például egy bizonyos életkor után jelentősen megnő az olyan fehérjék, mint a túró és a tojás szükséglete.

Ezeknek a termékeknek feltétlenül jelen kell lenniük a 35. születésnapjukat már megünnepelt emberek étrendjében.

Tény, hogy ebben a korban már szarkopénia, azaz izomtömeg-vesztés kezd kialakulni. Ezért olyan fontos, hogy odafigyeljünk a könnyen emészthető fehérjékre, amelyeket a tojás és a túró tartalmaz. Egyes orvosok szerint a hőkezelt túró, például túrótorta vagy rakott túró formájában, inkább a szénhidrátok, mint a fehérjék közé tartozik.

Ami a vörös húst illeti, azt legfeljebb heti két-három alkalommal ajánlott vacsorára és ebédre fogyasztani, a többi alkalommal pedig a baromfit vagy a halat részesítsük előnyben.

A vörös húsokból és a baromfiból származó fehérjék jobb felszívódása érdekében ezeket töltve (pl. húsgombóc vagy szelet) és párolva, fóliában sütve, kérgezés nélkül vagy főzve kell elkészíteni.

Elolvasom a cikket