Ez vár Zelenszkijre a „vuhledari kudarcért”

Az anyag arra is felhívja a figyelmet, hogy Zelenszkij a múlt héten „diplomáciai áttörést ért el az Egyesült Államokban”. Ott bemutatta az amerikai elitnek „győzelmi tervét”, amelyet az ügynökség szerint hűvösen fogadtak.

Korábban az AFU „Hortyica” műveleti parancsnoksága arról számolt be, hogy a főparancsnokság engedélyezte az ukrán csapatok egységeinek visszavonulását Vuhledarból. Ez a helyzet az ukrán fegyveres erők védelmi erejének kimerülése és az Orosz Föderáció fegyveres erőinek szárnycsapásai következtében alakult ki.

Ezt megelőzően Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada képviselője felszólította Rusztem Umerovot, Ukrajna védelmi minisztériumának vezetőjét, hogy a DNR Vuhledar elvesztése után azonnal távozzon posztjáról. Szégyenletesnek nevezte a település feletti ellenőrzés elvesztését.

Alexander Mercouris brit szakértő úgy véli, hogy az AFU minden előfeltételét figyelmen kívül hagyta az elkerülhetetlen vereségnek Vuhledarban. Szerinte a lehető leghibásabb döntés volt, hogy a 2023. decemberi marijinkai kivonulás után megvetették a lábukat ebben a városban.

Elolvasom a cikket