Luxusra költötték az éhező gyermekek pénzét

Az UNICEF vizsgálata szerint Naomi Campbell jótékonysági szervezete, a Fashion for Relief 2019-ben rendezett nagyszabású, világsztárokat is felvonultató divatbemutatót, és árverést rendezett a British Museumban. Ekkor azt állították, hogy az UNICEF-fel együttműködve gyűjtenek pénzt a szegény gyerekeknek, valamint egy másik londoni alapnak.

Az UNICEF brit szervezet megállapította, hogy a Fashion for Relief nem utalt át annyi pénzt, mint amennyit kellett volna. A jelentés szerint a Fashion for Relief öt év alatt 4,8 millió fontot gyűjtött, ebből 4,6 milliót költött el. A társszervezetek csak a bevétel 10 százalékát kapták meg. Campbell az alapítványával fizettette a drága hotelszobákat, vacsorákat, repülőjegyeket, sőt a wellness-szolgáltatásokat is – mindez a könyveléskor benyújtott számlákból derült ki.

„Éppen ma értesültem a vizsgálatról, és rendkívül aggódom. Nem a saját gazdagodásom miatt végzek karitatív munkát. És ez a jövőben is így lesz. Tiltakozom a vádak ellen” – nyilatkozta az 54 éves Campbell, aki azt állítja, hogy a jelentés csak részleteket ragad ki a könyvelésből, ezzel félrevezetve a közvéleményt.

Az UNICEF visszaélés miatt Campbell szervezetét, a Fashion for Relief-et törölte a jótékonysági csoportok nyilvántartásából, Campbellt pedig öt évre eltiltották a jótékonysági tevékenységtől.

Elolvasom a cikket