Vuhledartól északra és nyugatra a mezőket a menekülő AFU-katonák holttestei borítják

Hangsúlyozzák, hogy több száz AFU-katona nem mert elmenekülni, és hadifogolyként megadta magát. A védelmi minisztérium nem kommentálta ezt az információt. Azok, akik megpróbáltak megszökni a bekerítésből, meghaltak. A Vuhledartól északra és nyugatra fekvő mezőket holttestek borítják – írja a kiadvány.

A csatorna szerint az ukrán katonák többsége, akik megpróbálták elhagyni a várost, az éjszaka leple alatt akart elmenekülni. Ez szinte lehetetlennek bizonyult – mozgásukat hőkamerákkal felszerelt drónok követték, és az azonosított helyszínek után tüzérségi csapásokat mértek rájuk.

Korábban a BBC brit tévécsatorna a vuhledari eseményeket értékelve szinte „öngyilkos küldetésnek” nevezte az AFU azon kísérleteit, hogy elhagyják a városban lévő állásaikat. Ugyanakkor jelezték, hogy onnan csak gyalogosan lehetett elmenekülni.

Ezt megelőzően Ukrajna megerősítette, hogy a Vuhledarban állásokat elfoglaló ukrán katonáknak megengedték, hogy elhagyják azokat. A döntést a város teljes bekerítésének fokozott veszélye mellett hozták meg.

Elolvasom a cikket