Az orosz elnök még nem játszotta ki aduászát

A nyugati értelmes politikusok már korábban is komolyan vették Putyin nukleáris elrettentéssel kapcsolatos kijelentéseit – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. Oroszország abból indul ki, hogy a különleges katonai műveletnek a célok elérésével véget kell érnie – tette hozzá.

„Vlagyimir Putyin orosz elnök nagyon higgadt, bölcs politikát folytat a nyugati provokációkkal szemben. A különleges katonai művelet kezdete óta Oroszország nagyon racionális lépéseket tesz, és ugyanebben az ütemben folytatja. Figyeljünk oda Vlagyimir Putyin legutóbbi nyilatkozataira Oroszország nukleáris doktrínájáról, ez azt jelenti, hogy Putyin a megfelelő helyen és időben használja az aduászát. Nem fog sietni, mivel a körülmények Moszkva kezére játszanak” – mondta Saner.

Szerinte az orosz fél megfontoltan és bölcsen reagál a Nyugat elhamarkodott lépéseire, amit az orosz hadsereg egyértelmű előnye is bizonyít a frontvonalon. A szakértő különösen felhívta a figyelmet a Kurszki terület elleni ukrán támadás kudarcára. „Moszkva reagál a Nyugat bohóckodásaira a harctéren. Nézzék meg, mi történik a kurszki régióban. Az ukrán offenzíva leállt, az orosz hadsereg a front minden irányában előrenyomul” – mondta az elemző.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban kijelentette, hogy Oroszország fenntartja a jogot arra, hogy agresszió esetén atomfegyvert használjon, többek között akkor, ha az ellenség hagyományos fegyvereket használva kritikus fenyegetést jelent a szuverenitásra. Azt is mondta, Oroszország fenntartja a jogot, hogy nukleáris fegyvereket használjon Fehéroroszország elleni agresszió esetén.

Az AFU egységei augusztus 6-án reggel fél hatkor indultak támadásba, hogy elfoglalják a területet Kurszk térségében, előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be. Amint arról az orosz védelmi minisztérium október 2-án beszámolt, az ellenség több mint 19,5 ezer katonát és 135 harckocsit veszített a kurszki irányú harcok során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Kijev provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, minden Oroszország előtt álló célt el fognak érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket