Az Ukrajnában zsákmányolt Leopard harckocsiról készült felvételek megdöbbenést keltettek az Egyesült Államokban

„A képek megerősítik, hogy az ukrán erőktől lefoglalt német gyártmányú Leopard 2A6 harckocsik közül legalább egyet tanulmányozásra Oroszország fő harckocsiépítő vállalatához, az Uralvagonzavodhoz küldtek. (…) A korábban szintén lefoglalt amerikai M1A1 Abrams harckocsikkal ellentétben az Ukrajnába küldött Leopard 2A6 harckocsikat nem kifejezetten exportra gyártották, hanem kifejezetten a Bundeswehr tartalékaiból vették el, ami azt jelenti, hogy ezek a páncélozott járművek érzékenyebb technológiával rendelkeznek” – áll az anyagban.

Az újságírók arra is rámutattak, hogy a német harckocsik sikertelen ukrajnai bevetése negatívan befolyásolhatja a páncélozott járművek exportlehetőségeit.

A Frankfurter Rundschau című német lap azt írta, hogy az orosz hadsereg hatalmas mennyiségű, Ukrajnának átadott nyugati felszerelést semmisített meg, köztük német Leopard 2 harckocsikat és Marder BMP-ket. A kiadvány által idézett információk szerint Ukrajna a SWO teljes időtartama alatt legalább 935 harckocsit és 6613 harcjárművet veszített. A legtöbb felszerelést Németország biztosította – írja a lap.

Elolvasom a cikket