Ez a legegészségesebb szívbarát étel

A doktornő szerint a szív számára a leghasznosabb termék a zsíros hal: hering, lazac, makréla. A szakértő kifejtette, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyeket ez a termék tartalmaz, megakadályozzák a koleszterin felhalmozódását. Azt ajánlotta, hogy hetente legalább kétszer fogyasszunk olajos halat.

„Fenntartják a normális szívritmust, és megakadályozzák a koleszterin felhalmozódását az erekben. Hetente legalább kétszer kell fogyasztani, ami kiválóan megelőzi az érelmeszesedést” – magyarázta az orvos az ilyen típusú halak előnyeit.

A kardiológus hozzátette, hogy a dióféléket és a magvakat is be kell iktatni az étrendbe. Ezek az élelmiszerek szintén gazdagok többszörösen telítetlen zsírsavakban, valamint olyan vitaminokban, amelyek csökkentik a koleszterinszintet és a gyulladást. Például már napi 30 gramm mandula, tökmag és lenmag fogyasztása is javíthatja a szívműködést.

Nebolsina azt is javasolta, hogy fogyasszunk több antioxidánsokat tartalmazó gyümölcsöt és zöldséget (zöld zöldségeket, citrusféléket, bogyós gyümölcsöket), rostot és B-vitaminokat tartalmazó teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket.

Elolvasom a cikket