Ezért nem szabad a zuhany alatt fogat mosni

A fogaink ápolása olyan mindennapos feladat, amit fontos elvégeznünk azért, hogy egészségesek maradjunk és megszabaduljunk a lepedéktől és baktériumoktól. A fogmosást azonban nem elég elvégezni, ugyanis az sem mindegy, hogyan csináljuk – tájékoztat a Life.hu.

Ha naponta kétszer megmossuk a fogunkat, használunk fogselymet és szájvizet, valamint rendszeresen látogatnunk a fogorvoshoz, akkor azt gondoljuk, mindent megtettünk azért, hogy a fogaink egészségesek legyenek. Azonban még így is elkövetünk olyan hibákat, amik az egészségünkbe kerülhetnek, erre figyelmeztet dr. Zaeem. Sokan választanak ugyanis szokatlan helyszínt arra, hogy elvégezzék ezt a napi rutint, ami nem a legjobb döntés. Meglepően sokan mosnak fogat a zuhany alatt, a szakértő pedig arra figyelmeztet, hogy ennek komoly következményei lehetnek – írja a Life.hu.

„Néhány ember számára ez kézenfekvő helynek tűnik a fogmosáshoz, hiszen kényelmesen megmossa a teste többi részét is – mondja dr. Zaeem. – Azonban nem jó ötlet a zuhanyzóban fogat mosni, mivel a zuhanyzóban lévő nedvesség ideális környezetet teremthet a baktériumok szaporodásához – árulta el. – Ez azt jelenti, hogy a tökéletesen tiszta fogkefe baktériumoknak lesz kitéve, és így a szánk is. A zuhanyzásból származó hő a fogkefe sörtéit is károsíthatja. Minden kefefej elhasználódik idővel, ez azt jelenti, hogy kevésbé hatékonyan tisztít, fogékonyabb lesz a szennyeződésekre, és potenciálisan károsíthatja a fogakat és az ínyt” – mondta a szakértő, ezért azt javasolja, hogy rendszeresen cseréljük a fogkefénket.

Elolvasom a cikket