Gránátalmával a rák ellen

Elmondása szerint a gránátalma gyümölcse és magja számos biológiailag aktív vegyületet tartalmaz, ami egyre nagyobb érdeklődést vált ki a tudományos közösségből – számol be a Sports.kz.

„Különböző tanulmányok eredményei szerint a gránátalma erős antioxidáns, antimikrobiális és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Vannak olyan adatok, amelyek a gránátalma előnyeit jelzik a metabolikus szindróma, a kardiovaszkuláris, endokrin, reumatológiai, sőt onkológiai betegségek, szájüregi patológiák esetében. Szintén rögzítette a pozitív hatása a bőr állapotára” – mondta Mikhaleva.

A szakértő azt is megjegyezte, hogy a fiatal gránátalma magokkal együtt is fogyasztható – rosttartalma miatt növeli hasznosságát és tápértékét. A rost, amely manapság gyakran hiányzik az emberek étrendjéből, számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, többek között segít megelőzni a bélrákot, eltávolítja a káros anyagokat a szervezetből és fenntartja az emésztőrendszer normális működését.

„Fontos hangsúlyozni, hogy csak puha gránátalmamagokat lehet enni, mivel a kemény magok károsíthatják a gyomor és a belek nyálkahártyáját. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a gránátalma önmagában nem képes gyógyítani ezt vagy azt a betegséget, ezért ha bármilyen egészségügyi problémánk van, fontos, hogy szakképzett orvoshoz forduljunk. Semmiképpen ne öngyógyítsuk magunkat” – figyelmeztetett a szakértő.

Elolvasom a cikket