Latorcai Csaba: Magyarországon a fesztiválok a gazdaság és a társadalom számára is létfontosságúak

MH/ MTI
2024. október 3. csütörtök. 14:05

Magyarországon a fesztiválok – mint a turizmus kiemelt eszközei – az egész magyar gazdaság és társadalom számára is létfontosságúak – hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) által szervezett Rendezvény ReStart – A változás lehetőségei elnevezésű konferencián az államtitkár kiemelte, hogy hazánkban a turizmus jelentős gazdaságstratégiai ágazat, mely a GDP-nek már több mint 13 százalékát adja. A fesztiválok a gazdaságban betöltött szerepük mellett azonban közösségkovácsoló erővel is bírnak – tette hozzá.

Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy napjainkban a múzeumok már nem zárkóznak be falaik közé, hanem szerepet kapnak a fesztiválokon is, ezáltal pedig nagy számban nyernek új látogatókat.

Az Akvárium Klubban rendezett csütörtöki tanácskozáson a fesztiválszakma legfontosabb szereplői harmincnál is több előadáson és panelbeszélgetésen az iparág aktuális kérdéseit és trendjeit vitatják meg.

Elolvasom a cikket