Növelnék a betegápolás hatékonyságát

MH/MTI
2024. október 3. csütörtök. 21:35
Frissítve: 2024. október 3. 21:42

Révész János fontosnak nevezte, hogy csaknem ötvenen részesültek az elmúlt időszakban szakmai kommunikációs tréningben. Az OKFŐ-főigazgató kitért a szakdolgozói életpálya-modell és az ápolástámogatói rendszer jelentőségére is.

Deli Mária, az Országos Kórházi Főigazgatóság ápolási és betegbiztonsági igazgatója a betegellátáson belül a szakmai együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Az egészségügyi rendszerben minden közreműködő egymásra van utalva – fűzte hozzá.

Mint mondta, az új szemlélet lényege a partnerség, a támogatói attitűd és a közös felelősségvállalás.

Deli Mária kiemelt célnak nevezte a szakdolgozói presztízs növelését.

Maroska Anikó, a Belügyminisztérium főosztályvezetője közölte: az ápolói kompetenciáknak négy szintjét fogják megállapítani annak érdekében, hogy a munkamegosztás egyértelműbbé váljon.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy míg bizonyos területeken túlképzés van, más területeken szakemberhiány van, ezért át kell tekinteni, milyen képzésre van szükség.

Mint mondta, egységesíteni kellene a különböző oktatási intézmények felvételi ponthatárait a képzés megfelelő színvonala érdekében.

Elolvasom a cikket