Öt étellel a megfázás és influenza ellen

Szerinte a szezonális őszi termékek nemcsak a szemnek kellemesek, hanem arra is inspirálnak, hogy finom és egészséges ételeket készítsen, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében – írja a Sports.kz.

Tök

Ez a színes zöldség béta-karotinban, A- és C-vitaminban gazdag, amelyek a hideg évszakban támogatják az immunrendszert. A sütőtök ideális levesekhez, pürékhez, különböző ragukhoz, valamint köretnek is.

Körte

Rusakova szerint ez a gyümölcs az édességet és az enyhe savanyúságot ötvözi az ízlelőbimbók gyönyörködtetésére. Emellett a körte élelmi rost és vitaminok komplex forrása, beleértve az A-, C-, E-, K-, PP- és B-vitaminokat. A gyümölcs egyaránt felhasználható egészséges desszertek készítéséhez és frissen fogyasztva is.

Brokkoli

Zöld szuperételnek tartják, mert hatalmas mennyiségű antioxidáns, A-, E-, C- és K-vitamin található benne, amelyek erősítik az immunrendszert. Fogyasztható salátaként, köretként vagy önálló ételként..

Cékla

Az élénk bordó színű zöldség nemcsak színével gyönyörködtet, hanem magas élelmirost-tartalma miatt a szív- és érrendszer, valamint az emésztőrendszer erősítésében is segít. Az ételekben a cékla tökéletesen kombinálható a sajttal és a diófélékkel.

Alma

Ez a termék a szakértő szerint a legnépszerűbb az őszi szezonban, mert világos íze és rekordszámú hasznos összetevője van. Az alma gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, élelmi rostokban és különösen oldható pektinben, amely pozitív hatással van az emésztőrendszerre. A gyümölcsöt pékárukhoz adhatjuk, vagy frissen fogyaszthatjuk nassolnivalóként.

Mindezek a termékek változatossá teszik az őszi étrendet, és segítenek fedezni a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükségletét – zárta a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket