Útlezárások lesznek az M0-ás autóúton

MH/MTI
2024. október 3. csütörtök. 17:24

Szakaszos burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M0-ás autóút M3-as autópálya és a 11-es főút közötti szakaszán, emiatt péntek estétől útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a felújítás több ütemben, sávzárás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg. A várhatóan október végéig zajló munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet, a térségben sebességkorlátozásra, és emiatt a menetidő növekedésére is számíthatnak a közlekedők – tették hozzá.

A munkák első ütemében péntek estétől vasárnapig az M2-esről nem lehet majd felhajtani az M0-ásra a Megyeri híd irányába. A teljes útzárat előreláthatólag vasárnap az esti órákban szüntetik meg. A zárás ideje alatt Vác felől a Megyeri híd irányába a fóti csomópontban visszafordulva lehet majd felhajtani az M0-ásra – ismertették.

Ugyanezen időszakban az M0-ás Megyeri híd felé vezető oldalán a Dunakeszi dél csomópontot megelőző szakaszon lezárják a külső sávot. A korlátozás nem akadályozza a lehajtást az autóútról.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők számára az aktuális forgalmi helyzetről való tájékozódáshoz, illetve az optimális útvonal megtervezéséhez az Útinform weboldalát, illetve navigációs, közösségi autós alkalmazás használatát ajánlja.

Elolvasom a cikket