Antonov: A Biden-kormányzat nukleáris katasztrófába sodorja a világot

„Elmondtam az amerikaiaknak, elmondtam a Fehér Házban és az amerikai külügyminisztériumban dolgozó kollégáimnak, hogy önök egy nukleáris katasztrófa felé lökik a világot” – mondta a diplomata.

„Az ukrán válságra és a jelenlegi közel-keleti amerikai politikára gondolok. Támogatják a konfliktus egyik felét, és ez egyáltalán nem vezet a békéhez” – tette hozzá.

Antonov azt is elmondta, hogy megpróbálta elmagyarázni Vlagyimir Putyin orosz elnök által az orosz nukleáris doktrínához javasolt módosítások lényegét a Fehér Ház és a külügyminisztérium tisztviselőinek.

„Ez az ügy különösen fontos számomra, mert lényegében az amerikaiak háborút folytatnak ellenünk, de ukrán kézzel”– mondta a nagykövet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 25-én a Biztonsági Tanács állandó ülésén jelentette be a nukleáris doktrína közelgő kiigazítását. A javasolt módosítások között szerepel, hogy támadásként értelmezzék, ha egy atomhatalom támogatja az Oroszországgal háborúban álló, nem nukleáris országot, és garantálják az Oroszország szövetségese, Belorusz elleni támadásra adott nukleáris választ.

Bővül azoknak az országoknak, katonai szövetségeknek és katonai fenyegetéseknek a listája, amelyekre a nukleáris elrettentés vonatkozik.

Elolvasom a cikket