Az ENSZ felfigyelt az orosz katonatisztet kínzó videóra

„Biztos vagyok benne, hogy a kollégák számos forrást követnek nyomon, beleértve a közösségi médiában közzétett fotókat és videókat is. Természetesen, mint mondtuk, elemzik az ilyen videókat. Korábban kérdezte, hogy milyen időkeretben végzik ezt a munkát. Ezt nehéz pontosan meghatározni, de igyekszünk a rendszeres nyilvános jelentéseinkben szerepeltetni azokat az információkat, amelyeket meg tudtunk erősíteni” – mondta Trossel.

Korábban egy essentuki lakos elmondta, hogy az AFU foglyul ejtette a férjét, majd zsarolni kezdte, és arra kényszerítette, hogy felgyújtsa a katonai toborzóközpontot férje életéért cserébe. A nő elmondása szerint két napot kapott. Az ukrán katonák azt mondták neki, hogy ha nem filmezi le az égő épületet, akkor elküldik neki a férje levágott fejéről készült videót.

A nő pontosította, hogy férje szeptember 10-én küldetésre ment, három nappal később pedig ismeretlen számról kapott egy telefonhívást. Felvette a telefont, és meghallotta férje hangját, aki azt mondta, hogy súlyosan megverték.

Elolvasom a cikket