Ez az eljárás már korai stádiumban felismeri a cukorbetegséget és a szürkehályogot

„A réslámpa lehetővé teszi az összes metszet vizsgálatát, a cukorbetegség, a daganatok, a glaukóma, a szaruhártya, a kötőhártya, az írisz, a szemhéj, a lencse, a szürkehályog korai stádiumban történő kimutatását” – mondta az orvos.

Szintén szerinte nagy hatékonyságot mutat a könnyszervek vizsgálata – tubulus- és könnypróba, Schirmer-teszt. Így diagnosztizálható a dacryocystitis és a nasolacrimalis csatornák elzáródása.

„A síaszkópia a fénytörés meghatározásának módszere kisgyermekeknél – születéstől hároméves korig –, amikor a gyermek nem alkalmas a készülékkel történő vizsgálatra. Az ophthalmoscopia lehetővé teszi a diabetes mellitus, a különböző szisztémás betegségek jeleinek diagnoztizálását a szemfenéken” – tette hozzá az orvos.

Askerova emlékeztetett a Maklakov szerinti tonometriára is, amely a szemnyomás mérését és a glaukóma jelenlétét mutatja. A fluoreszcens angiográfia pedig lehetővé teszi a cukorbetegség, a szem érrendszerének daganatai, a retina vérellátásának megsértése kimutatását – zárta gondolatait.

Elolvasom a cikket