Három alpolgármestert választott a szegedi közgyűlés

MH/ MTI
2024. október 4. péntek. 12:27

A 28 tagú képviselő-testületből tizenkilencen az Összefogás Szegedért frakciószövetség tagjai, hét politikus a Fidesz-KDNP-t képviseli, kettő a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot. A képviselők Mihálik Edvint (Összefogás Szegedért) Zöld Város Programért felelős tanácsnoknak, Fodor Antalt (Összefogás Szegedért) családpolitikai, szociálpolitikai és sportügyi feladatokért felelős tanácsnoknak választották.

A közgyűlés öt bizottság létrehozásáról döntött. A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság elnökévé Polner Eörsöt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjét választották, a másik négy testületet az Összefogás Szegedért frakciószövetség tagjai irányítják.

A hatodik polgármesteri ciklusát kezdő Botka László programját bemutató beszédében az új önkormányzati ciklus legfontosabb feladataként a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD első európai gyárának megépítését említette.

A Magyarország gazdaságtörténetében is az egyik legnagyobb beruházás érdekében két éve teljes konszenzusban folyik a munka a városban, szoros az együttműködés a kormánnyal és a kormányhivatallal – hangsúlyozta a politikus.

A beruházás érdekében minden vállalását teljesítette a város, befejeződött a terület lőszermentesítése, régészeti feltárása, a magasfeszültségű vezetékek kiváltása – tudatta a polgármester. Hozzátette: a napokban aláírja a beruházási terület második ütemének adásvételi szerződését, így minden adott, hogy elindulhasson az építkezés.

A következő évek során folytatják a tömegközlekedés korszerűsítését, a Tisza-part rekonstrukcióját, az önkormányzati intézmények fejlesztését, minden városrészben – a lakossági igényeknek megfelelően – a közterületek megújítását – mondta Botka László.

A politikus úgy fogalmazott, az európai uniós források elmaradása soha nem tapasztalt bizonytalanságot okoz az országban. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a források megérkezésével azonnal elindulhassanak a fejlesztések.

Elolvasom a cikket