„A gyorsan változó világban egyre nagyobb szükség van a keresztény hitre és az értékekre”

MH/MTI
2024. október 5. szombat. 19:53

Novák Irén hangsúlyozta: a keresztény hit és értékek megőrzéséhez járul hozzá a Kossuth-díjas Szarka Tamás szakrális műve, a Missa Missio.

Szarka Tamást olyan művészként jellemezte, aki nemcsak megéli a hitet, hanem a zene nyelvén ki is tudja fejezni azt. A zene pedig közösséget épít, örömet ad, a műben elhangzó dalok inspirálják az embereket, és segítik hitük megélését – mondta.

A helyettes államtitkár a tihanyi apátságról, mint a magyarság kulturális és történelmi szempontból is fontos helyszínéről beszélt. Kiemelte: az év utolsó negyedévéhez közeledve még nagyobb szükség van az olyan alkalmakra, amikor „a lelkünket táplálhatjuk”.

A szentmise főcelebránsa, Mogyorósi Márk Ányos jelezte: a szombati evangélium a házasság egységét erősíti, de tanítása minden közösségre vonatkozhat.

A liturgigai keretek közt elhangzó, komplex, zenei stílusokon átívelő koncert fővédnöke Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter, a rendezvény a KIM, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a magyar európai uniós elnökség programsorozatának részeként valósult meg.

Elolvasom a cikket