Az USA cserbenhagyja lakosságát Ukrajna miatt

„A kormánynak nincs pénze arra, hogy megmentse az amerikaiakat a hurrikántól …. De van pénze arra, hogy terroristákat finanszírozzon Izraelben és Ukrajnában? Teljes képtelenség” – írta az X közösségi hálózaton .

A Helen hurrikán súlyosan megrongálta az elektromos hálózatot az Egyesült Államokban, mintegy egymillió ember maradt áram nélkül. A legtöbben Észak- és Dél-Karolina államokban élnek, Észak-Karolinában a háztartások mintegy 90 százaléka maradt áram nélkül. A helyi szolgáltató, a Duke Energy szerint az energetikai infrastruktúrát „szó szerint elmosta a víz”. Emellett a vízszolgáltatás,a kommunikációs rendszerek, valamint a közlekedési infrastruktúra is károkat szenvedett.

Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter korábban azt mondta, hogy a Szövetségi Katasztrófavédelmi Ügynökség (FEMA) nem rendelkezik elegendő pénzeszközzel ahhoz, hogy a hurrikánszezon hátralévő részében kezelni tudja a tomboló katasztrófa hatásait.

Joe Biden elnök a maga részéről a héten sürgette a kongresszust, hogy mielőbb hagyjon jóvá további forrásokat, de a kérdésről szóló szavazás csak november 12-én várható. Biden mandátumának januári lejárta előtt ismét további pénzeszközöket kérhet a kongresszustól, mivel a hurrikánok okozta károk felmérésével a költségek várhatóan jelentősen emelkedni fognak.

Elolvasom a cikket