Izrael kiiktatta a Hamász katonai vezetőjét

Szaíd Atallah Ali, a Hamász katonai szárnyának, az al-Kasszam brigádoknak a vezetője Tripoli közelében halt meg. A Hamász vezetése, illetve az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta a jelentéseket – közölte a hirado.hu a CNN-re hivatkozva.

„A Hamász gyászolja az al-Kasszam brigádok vezetőjét, Szaíd Atallah Alit és három családtagját, akiket a Tripoliban lévő Beddavi menekülttáborban lévő háza ellen elkövetett bombatámadás következtében vesztették életüket” – jelentette szombaton az arab Al-Aksza televízió.

Objektum doboz

Mint ismert szombat éjjel az izraeli légierő rakátatámadást intézett a libanoni főváros, Bejrút ellen is, válaszul arra, hogy a Hezbollah korábban legalább öt rakétát lőtt ki a zsidó állam területére.

Eközben a Hezbollah azt jelentette be, hogy katonái az éjszaka folyamán visszavertek egy izraeli szárazföldi offenzívát Adaisseh határ menti falu közelében.

De a Közel-Kelet másik pontján is dörögtek a fegyverek: amerikai és brit légicsapásokat intéztek pénteken az Irán támogatását élvező húszi lázadók kezén lévő négy jemeni város ellen.

Elolvasom a cikket