Magyar Péter a kormánypárti média bojkottjára szólított fel

MH/MTI
2024. október 5. szombat. 20:05
Frissítve: 2024. október 5. 20:06

A TISZA elnöke beszédében valódi, objektív közszolgálati hírszolgáltatást követelt, illetve azt, hogy az M1 aktuális csatorna élő adásban számoljon be a demonstrációról, vagy felvételről, vágatlan formában adja le az ott történteket.

A pártelnök ugyancsak követelte Papp Dánielnek az MTVA vezetőjének elbocsátását, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság tagjainak felmentését, valamint jogi szabályozás kialakítását a „hazugságot terjesztő sajtótermékek” elrettentésére.

Elfogyott a türelem, eljött a szembenézés ideje – fogalmazott, majd felidézte: nem véletlen, hogy a 48-as ifjak először nyomdába mentek, hogy kinyomtassák a 12 pontot és 1956-ban is a rádióhoz vonultak a tüntetők, mert a média hatalom, amivel lehet élni, de vissza is lehet élni.

Magyar Péter azt mondta: ha a Tisza Párt felhatalmazást kap a kormányalakításra, akkor felszámolják a korrupciót; Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez; 27 százalékról 5 százalékra csökkenti az egészséges élelmiszerek áfáját és hazahozzák Brüsszelből a magyaroknak járó 8 ezermilliárd forintot.

Tarr Zoltán a Tisza Párt európai parlamenti képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a polgárok hiteles és objektív tájékoztatását nyújtó közszolgálati média a demokrácia alappillére, és ha az sérül akkor a demokrácia sérül.

A demonstráción felszólalt még Nagy Ervin színművész, Hadházy Ákos ellenzéki politikus, Bruti (Tóth Imre) és Nagy Bandó András humoristák, Nagy Navarro Balázs és Incze Zsuzsa, az MTVA egykori szerkesztői, valamint videó-bejátszásban a párt külföldön élő magyar támogatói is hozzászóltak.

A demonstráció végén Magyar Péter azzal a követeléssel indult el az MTVA székházába, hogy a televízió élő adásában olvassa fel 16 pontot. Néhány perc elteltével a demonstrálókkal azt közölte, hogy az MTVA vezetősége részéről olyan választ kapott, hogy erre nincs lehetőség, de a közmédia a demonstrációról hírműsoraiban beszámol, illetve bármikor szívesen látják a televízió, illetve a rádió műsoraiba az ellenzéki pártok képviselőit.

A rendezvény végén konfettizáport zúdítottak az MTVA székházának bejárata elé, majd Magyar Péter felszólítására a demonstrálók élőlánccal próbálták körbe venni a közmédia épületét.

Az ellenzéki politikus ezután jelezte, hogy az október 23-i nemzeti ünnepen a Bem szoborhoz várja híveit.

A közmédia visszautasítja azokat az erőszakos követeléseket, melyek a törvényi szabályokkal szembeszegülve ismételten kísérletet tesznek arra, hogy beavatkozzanak a közmédia működésébe, a szerkesztői szabadságba, a műsorstruktúrába, és politikai kézi vezérlést akarnak kialakítani a közmédia vonatkozásában. Ez az európai uniós szabályokkal is ellentétes – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton este.

Elolvasom a cikket