Marozsán Fábián: Nehéz volt az első teljes év az ATP Touron

MH/MTI
2024. október 5. szombat. 20:39
Frissítve: 2024. október 5. 20:54

A 24 éves játékos a Nemzeti Sportrádiónak azzal kezdte interjúját, hogy eredetileg egy hosszabb ázsiai túrát tervezett Hangcsouban, Tokióban vagy Pekingben és Sanghajban, ahol jelenleg egy 1000-es kategóriájú verseny zajlik.

„Sajnos a múlt héten beteg lettem Hangcsouban az első kör után, ahol remekül ment a játék. Köhögni kezdtem, majd éjszaka nagyon rosszul lettem, belázasodtam, és éreztem, hogy nem tudom folytatni. Fájdalmas volt visszalépni, mert jó sorsolásom volt, és az elődöntőig is eljuthattam volna. Sanghajig lett volna időm felépülni, de 70-80 százalékos állapotban nem akartam kiállni, így hazajöttem, és most két és fél hét kiesett az idényből” – jelentette ki a Hajdúszoboszló SE sportolója, aki azzal folytatta, hogy ezen a héten kezdett el újra edzeni, miután minden tesztje negatív lett, de még figyelnie kell a terhelésre.

„A jövő héten indulok Almatiba, és bízom benne, hogy a hátralévő négy hétben még tudok jó eredményt elérni. Kazahsztán után Bécs, Párizs és Belgrád következik, a mostani kihagyás után 180 ranglistapontot vesztek, ráadásul lehet, hogy meg is büntetnek, mert az 1000-es tornák kötelezők. Messzebb kerültem attól, hogy kiemelt legyek a versenyeken, és többször kell selejteznem, várhatóan az 55-57. helyre csúszok le” – fejtette ki.

Ami az idei Grand Slameket illeti, Marozsán úgy vélekedett, hogy hozta a minimumot, és csak Wimbledonban nem nyert meccset. „Nehéz volt az első teljes év az ATP Touron, először nem játszottam challengereket, sokkal többet utaztam, több kondit kellett csinálnom, és több profizmusra volt szükség. Az a célom, hogy a top 100-ban maradjak, és meglegyenek a GS-főtáblák, illetve talán az ATP-főtáblák is. Ha az 50. hely körül zárok, akkor pozitívnak fogom értékelni 2024-et” – jelentette ki.

Idei terveiről szólva még elárulta, hogy november végétől karácsonyig készül fel a következő szezonra, utána elindul Hongkongba, Új-Zélandra, majd az év első Grand Slamének otthont adó Ausztráliába.

Elolvasom a cikket