„Tovább a lenini úton”

Magyar Péter elég sajátosan értékeli a sajtószabadságot. Általában úgy áll hozzá, mint a kommunisták a valósághoz. Ami az érdekeiket szolgálja, azt támogatják, ami kevéssé van ínyükre, az pusztuljon.

Láthattuk Magyart a közmédiában, milyen módon gondolkodik az interjúról, mint újságírói műfajról. A kérdések például kifejezetten zavarják, ha mégis felteszi számára a műsorvezető, akkor úgy csinál, mintha meg se hallotta volna, s beszél tovább, mondja a magáét, amit előre eltervezett. Függetlenül attól, mire lenne kíváncsi a nézőket képviselő riporter.

Ha valótlanságot mond, és erre a például a műsorvezető emlékezteti, mi több, még össze is gyűjtötte azokat az információkat, amelyek Magyar szövegét tételesen cáfolják, mint tette Rónai Egon az ATV-ben, és stílszerűen egy piros dossziéban át is adta Magyarnak, akkor egyszerűen felállt, és otthagyta az élő adást. Magasról téve a nézőkre. Nincs ínyére az igazság.

A köztévé 48 perc című műsorába négyszer hívták meg. Persze nem élt a lehetőséggel, megfutamodott. De amikor mikrofonhoz jutott, csak azt sorolta, hogy miért nem hívták meg korábban egyszer sem.

Magyar Péter még nem tart Leninnél, Rákosinál – valószínűleg azért, mert nincs hatalom a kezében. Most azonban az erőszak felé tett komoly lépést. Akciócsoportja legközelebb a közmédia elleni mai tüntetésre készül. Az ellen a közmédia ellen, ahol néhány napja ő maga is kifejtette nézeteit.

A „rohamosztag” parancsnoka, László Donáta legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a felhívását. „Gyertek, szétba***uk a Híradót. Harcra fel!” nyomatékosította erőszakos szándékát közösségi oldalán, ahol egy csákányos képet is közölt magáról.

A Metropol információja szerint a Magyar Péter megbízásából tevékenykedő László Donát fél éve, a Tisza Párt megalakulása óta szervez erőszakos akciókat. Célja a Magyar Péterrel kritikus sajtó módszeres ellehetetlenítése. Arra szólítja fel a tiszásokat, hogy gyűjtsék be és semmisítsék meg a közterületekre kihelyezett Metropol újságokat.

László Donátraakkor figyelt fel a Tisza Párt elnöke, amikor a legutóbbi választások idején felgyújtotta fideszes jelöltek plakátjait, miközben a politikusokat emberi méltóságukban is alázó posztokat tett közzé. Így tett Papp László választási plakátjával is, és „Égjen a fejed, te, fa**opó” felkiáltással kommentálta a tettét.

A Tisza Párt-i erőszakbrigád megmozdulásai azért különösen ijesztőek, mert megszólalásig hasonlítanak a kommunisták és a nácik által elkövetett atrocitásokhoz. A 20. század totalitárius diktatúrái kivétel nélkül fegyveres erőszak alkalmazásával emelkedtek fel, amely legtöbb esetben a velük egyet nem értő sajtó módszeres megsemmisítésével kezdődött.

Persze Magyar Péter, mint annyiszor, ezúttal is fordítva ül a lovon. Ő magát már szinte miniszterelnöknek képzeli, aki nem adja alább a tévévitát Orbán Viktornál. Ami természetesen úgy vicc, ahogy van, hiszen az elvakult követőin kívül minden józan magyar látja, hogy ezzel Magyar csak ki akar bújni a nyilvános szereplés alól, mert nagyon jól tudja, hogy felsülne. Nárcizmusa, képmutatása, túldagasztott egója persze azt mondja neki, hogy járja ezt a pávatáncot, mert így nagyobb fiúnak látszik, mint amekkora valójában. Valójában ugyanis csak egy icipici emberpalánta, aki legfeljebb arra képes, hogy nőket rettegésben tartson, s megtévessze azokat a, jobb sorsra érdemes, baloldali választókat, akik csalódtak az ellenzékben. Gyurcsányban és bolsi körében, a gödör alja felé közeledő MSZP-ben, Momentumban, és keresik azt az embert, aki mögé odaállhatnak.

Ezzel él vissza Magyar Péter, aki a feleségén, új szerelmén és egykori fideszes barátain is átgázol azért, hogy önző hatalmi vágyait kiélhesse. Ehhez arra is képes volt, hogy a Magyarországgal ellenségesen viselkedő Brüsszel oldalára álljon, hogy velük közösen megszavazza a rezsicsökkentés megszüntetését, amellyel a magyar társadalom tönkretételét intézné el.

Neki azonban ez is mindegy. Csak hatalomhoz jusson. Ezért megy neki a médiának, éget plakátokat, perel boldog-boldogtalant, hogy csak az az információ menjen ki róla, amely őt jó színben tünteti föl. Hazugságokra építve persze.

Helyes, Péter, csak így tovább. Kádár János könyvének címét tudom neked idézni: „Tovább a lenini úton.”

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket